Terroir

Terroir-ul, suma tuturor particularitățior care influențează gustul și calitatea vinului și care include în mod esențial și factorul uman, este punctul de plecare pentru vinurile bune. Astfel, în alegerea podgoriilor, accentul a căzut pe identificarea locurilor adaptate diferitelor soiuri de struguri.
În Dealu Mare, “Patria Vinurilor Roșii”, unde soiurile dedicate vinurilor roșii se dezvoltă cel mai bine, avem 68 de hectare de vie. Cabernet Sauvignon-ul, Feteasca Neagră, Pinot Noir-ul, Merlot-ul dar și câteva dintre soiurile noastre albe, cum ar fi Chardonnay și Fetească Albă, prind viață aici și se exprimă an de an, în asamblajele create cu mare grijă, după îndelungi tatonări…sau în stare pură, ca monocepage.
Pentru vinurile albe cu precădere, am ales podgoria Babadag (Cogealac), dealurile Dobrogei fiind recunoscute pentru soiurile albe. Aici avem 42 de hectare de vie.
Viile noastre au fost plantate în majoritate între 1999 și 2012, cu plante care provin din propria noastră pepinieră. Avem în exploatare și vii mai bătrâne (din 1965), pe care le-am descoperit și readus la viată dupa îndelungi eforturi.