Cuvée Alexandru 2007

SOIUL DE STRUGURI Cabernet Sauvignon
MIROS arome de prune uscate, piele, scorţişoară, coacăze
GUST afine, coacăze, cireşe amare, taninuri dulci, vanilie
CU CE MENIU SE SERVESTE piept de raţă, curcan la cuptor cu piure de castane, tocană de viţel cu sos de bere şi ciuperci de pădure
TEMPERATURA DE SERVIRE temperatura camerei (19°C)
POTENTIALUL DE INVECHIRE 10 ani
DESCRIERE

Am ales acest vin din recolta 2007 si l-am numit Cuvée Alexandru, ca sa demonstram inca o dată imensul potenţial viticol al Cepturei; îşi are originea într-o parcelă foarte veche (peste 30 ani) de Cabernet Sauvignon cu un randament sub 25 hl/ha.
Inca din primele luni de viata ne-a semnalat calitatea lui ieşită din comun, drept pentru care a fost menit să se alăture celor mai bune loturi de vin din 2007 si sa compuna Cuvée Charlotte. Nu am banuit de la inceput veleităţile sale de alergător de cursă lungă, dar a ştiut singur să se detaşeze din lot şi sa se puna in valoare, calificandu-se pentru podium.
Complexitatea sa aromatica în care se simt în special prunele uscate, coacăzele şi mirosul de piele de animal precum şi structura sa deosebit de puternica vor continua sa îl ajute sa se dezvolte intr-un vin absolut iesit din ordinar, aşa cum va fi în mod cert şi primul meu nepot, Alexandru.

Mihaela TYREL de POIX

Cuvée Alexandru 2007 face parte din categoria vinuri de colectie, fiind un vin de calitate superioara ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

Gama de vinuri: Cuvee

Producator de vinuri: Serve

 

Fisa tehnica Cuvee Alexandru 2007 DOWNLOAD
CUMPARA