Cuvée Clemence 2017

SOIUL DE STRUGURI Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
MIROS floral, flori de tei si prun, flori de salcam, scortisoara si vanilie
GUST cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si lung cu o complexitate deosebita
CU CE MENIU SE SERVESTE paste, carne de curcan, peste gras
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 8-10 ani
DESCRIERE

Obtinut din struguri culesi manual din viile SERVE in zona Cherba, in treimea mijlocie si inferioara a versantului, Cuvee Clemence 2017 este o combinatie inedita de soiuri intre Chardonnay – soi emblematic din Burgundia si Feteasca Alba – soi tipic romanesc dar care “nu se lasa mai prejos”.

Anul 2017 a fost un an special pentru vinurile albe in Dealu Mare: temperaturile usor mai coborate decat in anii anteriori si pluviometria echilibrata au ajutat la obtinerea de struguri cu o maturitate foarte buna si cu un raport zahar aciditate deosebit. Atat pentru Feteasca Alba cat si pentru Chardonnay, strugurii au fost de o calitate deosebita, anul 2017 fiind un an favorabil pentru aceste doua soiuri.

Vinificatia s-a facut separat pe loturi si soiuri; un procent de 60% din cantitatea de Chardonnay a fost vinificat in baricuri vechi de 1-2 ani cu controlul temperaturii.

Fiind un vin onctuos, corpolent si echilibrat, va recomandam sa-l savurati rece, la o temperatura de 12-13 °C, in compania unor preparate din peste sau pasare, mozzarella si branzeturi proaspete.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 8-10 ani.

Fisa tehnica Cuvee Clemence 2017 DOWNLOAD
CUMPARA