Fetească Albă 2018

SOIUL DE STRUGURI Fetească Albă
MIROS arome fine de flori de lămâi, flori albe de câmp, flori de tei
GUST persistent, elegant, catifelat, echilibrat, piersici albe, miere
CU CE MENIU SE SERVESTE carne albă – pui şi curcan, peşte slab (şalău), ciulama cu ciuperci albe
TEMPERATURA DE SERVIRE 10-12°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 5 ani
DESCRIERE

Feteasca Alba recolta 2014 provine dintr-o plantaţie din regiunea Dealu Mare înfiinţată în anul 1965, pe un teren situat la baza versantului, pe o pantă de 30% cu expunere sudică. Din dorinta de a pastra calitatea si standardele recoltelor anterioare, producţia din 2014, in urma selectiei riguroase a strugurilor, a fost mai mica decat in anii precedenti (5,5t/ha).

Fermentarea s-a făcut în vase de inox la temperatura de 16-17°C. O parte din acest vin (cca 20%) și-a terminat fermentarea în baricuri de 1 ani din lemn frantuzesc, pentru 5 luni.

Aromele delicate de flori de lămâi şi de corcodus sunt completate de gustul echilibrat și persistent cu note de miere, piersici albe si prune de vara.

Va recomandam sa-l serviti la o temperatura de 12-13 C, alaturi de preparate din peste, carne alba la cuptor sau branzeturi maturate.

CUMPARA