Fetească Neagră 2016

SOIUL DE STRUGURI Fetească Neagră
MIROS nas condimentat, piper, ardei iute, pruna uscata, frunza de coacaz negru
GUST elegant, tanini fini, fructe negre, visina, pruna bine coapta. Un vin complex si rotund
CU CE MENIU SE SERVESTE preparate de porc, miel, sarmale, branza matura
TEMPERATURA DE SERVIRE 16-17 °C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 6-7 ani
DESCRIERE

Vinul Cavalerului Feteasca Neagra 2016 se remarca printr-un nas complex, de piper alaturi de arome de prune uscate si frunza de coacaz negru.

Anul 2016, un an cu precipitatii insemnate, perioade de seceta, frig la inflorit dar cu o toamna blanda si frumoasa, a favorizat obtinerea unor recolte mici din punct de vedere cantitativ dar superioare din punct de vedere calitativ.

Strugurii culesi manual, la maturitate deplina, din plantatii infiintate de noi in anii 2003 – 2004, au fost vinificati in vase cu temperatura controlata de maxim 28oC – 30 oC si recircularea mustului urmata de fermentarea malolactica.

Va recomandam sa il serviti la o temperatura de 16oC – 17oC, in compania unor preparate de porc sau miel, sarmale sau branza matura.
Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 6 – 7 ani.

Fisa Tehnica Feteasca Neagra 2016 DOWNLOAD
CUMPARA