Pinot Noir 2015

SOIUL DE STRUGURI Pinot Noir
MIROS cirese, zmeura, coacaze rosii
GUST elegant cu note de zmeura si visine este sustinut de tanini fini
CU CE MENIU SE SERVESTE pizza, preparate din carne alba, rata, miel, mezeluri crude, brânza de capra
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-14°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE
DESCRIERE

In 2015, vremea a fost deosebit de favorabila vinurilor rosii in Dealu Mare; am putut astfel sa obtinem vinuri intens aromate, seducatoare, de referinta – inclusiv din soiul Pinot Noir.

Vinul Pinot Noir Vinul Cavalerului 2015 provine din struguri culesi manual din plantatiile SERVE din Ceptura, infiintate intre 2000 si 2003, cu o productie de sub 10 t/ha.

Vinificatia a avut loc la temperatura de 25-27 grade Celsius, in vase de 300 hl, timp de 10 zile, cu recircularea mustului. A urmat fermentatia malolactica si maturarea in vase de inox.

Tipic pentru un Pinot Noir, acest vin are o culoare rosu rubiniu, stralucitoare, un miros de cirese si fructe rosii de padure: zmeura ,coacaza rosie.

Gustul elegant cu note de zmeura si visine, este sustinut de tanini fini si de o aciditate placuta ce confera prospetime vinului.

Acest Pinot Noir proaspat si prietenos trebuie savurat rece, la 12 – 14 grade.

Poate acompania preparate din carne alba, dar merge foarte bine si cu rata sau miel, pizza, mezeluri crude sau branza de capra.

Fisa tehnica Vinul Cavalerului Pinot Noir 2015 DOWNLOAD
CUMPARA