ROSE 2018

citatul tau aici despre acest vin
SOIUL DE STRUGURI Merlot 62%, Fetească Neagră 19%, Cabernet Sauvignon 19%
MIROS este un vin complex, floral –caprifoi, trandafir, floare de vita dar si fructat – fraguta, mar ionathan
GUST echilibrat, proaspat, complex și elegant
CU CE MENIU SE SERVESTE mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13 ⁰C
POTENTIALUL DE INVECHIRE nu recomandam invechirea
DESCRIERE
De la an la an, paleta vinurilor româneşti se diversifica. În acest context, “Terra Romana Rose” rămâne un reper al rozeurilor seci: clasic, aristocrat, mândru de zona din care provine: Dealul Mare.

Anul 2018 a fost un an cu temperaturi mai moderate, seceta in prima parte a vegetatiei si precipitatii importante in lunile iulie si august care au adus mai multa prospetime si echilibru decat media.

Pentru Terra Romana Rose 2018 au fost alese soiurile Merlot, Feteasca Neagră si Cabernet Sauvignon, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Vin obtinut prin metoda “saignee” in proportie de 80 %, restul prin presare directa , din plantatiile de merlot, feteasca  neagra si cabernet sauvignon, recoltate manual cu o grija deosebita la momentul recoltarii. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 grade ,timp de cca 20 zile, pe loturi mici, dupa care s-a facut asamblarea .

Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

Terra Romana Rose 2018 DOWNLOAD
CUMPARA