Feteasca Neagra 2015

SOIUL DE STRUGURI Fetească Neagră
MIROS intens condimentat (piper negru), pruna afumata, cu note de fructe roșii coapte și stafide.
GUST Persistent, fructe negre : mure, afine, prune coapte - uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și complecsi.
CU CE MENIU SE SERVESTE carne roșie (oaie, vită, vânat) ce poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată.
TEMPERATURA DE SERVIRE 15-16°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE minimum 8 ani
DESCRIERE

Anul 2015, un an cald dar echilibrat ca precipitatii in Dealu Mare, a facut ca vinurile acestui an sa fie elegante si concentrate.

Terra Romana Feteasca Neagra 2015 este obținută din struguri culeși manual la maturitate deplina din plantații înființate în 2003 si 2004, pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (în vase de beton, cu maturare în baricuri de lemn francez timp de 8 luni) s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros condimentat (piper negru), cu note de fructe roșii bine coapte și stafide.

Acest vin se caracterizează prin gustul de prune uscate, este puternic dar elegant, cu tanini fini și complecsi.

Vă sugerăm să îl serviţi la temperatura de 15-16 C, acompaniat de preparate din carne roșie cu sos (oaie, vită, vânat) condimentata chiar peste medie, miel la cuptor și brânzeturi maturate.

Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 8-10 ani.

Fisa tehnica Terra Romana Feteasca Neagra 2015 DOWNLOAD
CUMPARA